Hop On Hop Off

Norem bezoekt: HOP ON HOP OFF Breda 2019

Naast het thuisbrouwen, struinen we natuurlijk ook graag zoveel mogelijk bierfestivals af. Want hoe leuk het ook is om zelfvoorzienend te zijn in je bier, des te leuker is het nog om zoveel mogelijk andere bieren te proeven die er in omloop zijn. Daarom bezochten we afgelopen weekend één van onze favoriete bierfestivals: het HOP ON HOP OFF festival in Breda.

Hop, de trein in

Vanaf Den Bosch stapten we afgelopen zaterdag de trein in op weg naar Breda, en vanaf het centraal station daar hopten we zo de bus in die ons rechtstreeks naar het festival bracht. Een prima bereikbaarheid dus.

In 2018 werd HOP ON HOP OFF voor het eerst georganiseerd op de Kunstijsbaan. Ook dat jaar waren we erbij en waren we meteen verkocht. Het festival biedt een podium aan zo’n 50 brouwers, van macro tot micro en dat wordt gepaard met heel wat foodtrucks die je tussen het proeven door op de been houden.

Meer dan genoeg keuze dus, waardoor het nog lastig werd om een selectie te maken van alles dat we wilden proeven. Uiteindelijk zijn we super tevreden met onze selectie en hebben we toffe verhalen van de brouwers gehoord. Onze favorieten?

Ode aan ondergisting

Waar we misschien nog wel het meest door verrast werden, waren de bieren van Bierverbond. In een land waar de bovengistende bieren als paddenstoelen uit de grond schieten, onderscheiden zij zich door enkel lagers te brouwen. En dat doen ze met succes. We proefden er een Vienna, India Pale Lager, pils en een tarwebier. Stuk voor stuk mooie bieren en een verfrissende afwisseling tussen alle complexe bovengisters!

De Oh Vienna van Bierverbond op het Hop On Hop Off festival

Grand Prestiges op jenevervaten

Natuurlijk proeven we graag de lokale bieren van de kleinere brouwers, maar een bezoek aan Hertog Jan mag ook echt niet ontbreken. Er wordt namelijk altijd wel een mooie speciale editie van de Grand Prestige geschonken. Dit jaar konden we kiezen voor een proeverij van drie varianten, elk gerijpt op jenevervaten: Zuidam, Hooghoudt en Rutte. Drie keuzes die, samen met de toch al geslaagde Grand Prestige, zorgden voor mooie, complexe smaken. Hoe Hollands wil je het hebben?

De kers op de taart

We sloten onze dag af met een waar dessert in graanvorm: de Petrus Cherry Chocolate Nitro Quad van De Brabandere. Volop kersengeur in je neus en een heerlijk zacht, rijk bier. Alsof je een Schwarzwalder Kirschtorte aan het drinken bent.

De Petrus Cherry Chocolate Nitro Quad op het Hop On Hop Off festival.

Tot volgend jaar?

Wij zijn er in ieder geval zeker weer bij als er in 2020 een nieuwe editie komt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *