Norem bezoekt: het Mout Bierfestival in Nijmegen

Op 22 juni 2019, één van de heetste zomerdagen tot nu toe, zochten wij verkoeling bij verschillende brouwerijen in het Julianapark in Nijmegen. Hier vond namelijk het hele weekend het Mout Bierfestival plaats. Met 16 aanwezige brouwerijen en een selectie aan verfrissende bieren was het wat ons betreft een geslaagde editie. Ik neem je mee op mijn bierreis van die dag!

Proeven maar

Wat meteen opviel aan het festival, is dat de glazen uniek zijn. Proefglazen op een hoge steel, die eventueel later nog ingeruild konden worden voor een groot glas. Dat laatste hebben wij – uit zelfbescherming – maar niet gedaan 😉 De muntjes waren overigens wel aan de prijzige kant: € 2,75 per stuk.

In totaal proefden we beide zo’n 10 bieren, waarvan ik mijn drie favorieten van de dag met jullie deel.

Batches be hazy

Strata-sphere Hazy IPA

Bij de stand van USA beer, een importeur van – hoe kan het ook anders – Amerikaanse craft bieren, maakte ik kennis met de Strata-sphere Hazy IPA van Lompoc Brewing. Een frisse, troebele American IPA met veel tonen van citrus en een dennen-achtige smaak. Redelijk aanwezige hopbitters, dus daar moet je wel van houden. Ben je daar niet zo’n fan van, dan raad ik je aan om het te leren drinken 😉 Don’t be a quitter, go bitter.

The birds and the trees

Datisandere Koekoek

Eén van mijn favoriete brouwerijen is Bird Brewery. Niet alleen vanwege de fijne bieren, maar zeker ook vanwege de briljante biernamen. De Datisandere Koekoek staat dan ook in mijn top drie van de dag! Een lekker droge Saison die perfect aansloot bij het warme weer. Oh, en wist je al dat ze bij Bird goed bezig zijn op het gebied van duurzaamheid? Voor iedere hectoliter (100L) die ze brouwen, planten ze één boom. Save the trees, drink the beers dus!

Blond kiest Brunette

Brunette

Favoriet van de dag was toch echt wel de Brunette van Brouwerij Troost. Een Brown Ale waarbij de zoetigheid en bittere tonen mooi in balans waren. Maar het mooiste eraan was toch wel de licht geroosterde smaak. Ik vind geroosterdheid (is dat een woord?) persoonlijk al snel te aanwezig, maar zoals hij hier present was, was het een hele mooie aanvulling op het bier. Proost op Troost!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *