Onze favoriete Bossche bierspots

Omdat we na het brouwen niet direct van ons nieuwe bier kunnen genieten, duiken we natuurlijk lekker de stad in om te proosten na zo’n werkdag. Gelukkig heeft Den Bosch op dit gebied meer dan genoeg keuze in toffe bierhotspots. Wij nemen je vandaag mee naar onze drie favorieten!

Bierspot 1: Tappunt

Onze nummer één is zeker weten Tappunt. Dit gezellige café is midden in het centrum van Den Bosch gevestigd aan de Minderbroederstraat en staat bekend om hun heerlijke combinatie van speciaalbier met flammkuchen. En die flammkuchen, die kun je werkelijk op elk moment van de dag eten. Of je er nu gaat lunchen, borrelen of dineren, voor ieder moment hebben ze geschikte combinaties en formaten. Oh, en de taps wisselen regelmatig, dus er is altijd wel iets nieuws te proeven!

Even geen idee welk biertje je nou bij je hap moet bestellen? Geen zorgen, op de menukaart staat al een richtlijn welke bierstijl er goed bij het gerecht past en het personeel zelf kan je ook nog eens goed adviseren als je er niet uitkomt.

Biertip: Valse Tripel, het huisbier van Tappunt. Een Blond bier gebrouwen door Brouwerij D’n Draok en Brouwerij Cerberus.

Bierspot 2: Thornbridge

Vlakbij het Centraal Station aan de Koninginnenlaan is Thornbridge gevestigd, de eerste pub buiten de UK die deze naam draagt. Dat je hier in een van origine Engelse pub binnenstapt, merk je meteen. Er wordt bijvoorbeeld met regelmaat sport uitgezonden, de inrichting is iconisch donker en er zijn te allen tijde minstens twee cask ales (bier dat met een handpomp uit een vat wordt getapt, zonder gebruik te maken van extra koolzuur) te verkrijgen.

Biertip: Jaipur, een smaakvolle English IPA die zowel van de cask als van de tap te verkrijgen is. Bestel ze dus zeker eens een keer allebei om het verschil te proeven!

Bierspot 3: Jongens van de Wit

Aan de andere kant van het station zit in het mooie, moderne Paleiskwartier Jongens van de Wit. Dit café is voor ons een stukje verder lopen of fietsen, maar dat is de moeite zeker waard! Je kunt er heel gezellig zitten aan één van de lange tafels, met een goede hap en met regelmaat live muziek. Vanuit het café kijk je zo op de brouwketels, van waaruit het bier dus een heel korte weg aflegt naar de tap.

En heb je er een bier van de tap geproefd dat je het liefst mee naar huis zou nemen? Geen probleem, je kunt een aantal bieren ook op afgevuld op fles meekrijgen.

Biertip: PIPA, oftewel de Paleiskwartier India Pale Ale. Een fruitige, aromatische IPA die de gelijknamige Bossche wijk als inspiratiebron heeft. Lokaler kun je het niet krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *