Over ons

Norem dus.

Dat bier de allermooiste drank van de wereld is, dat hoeven we jou natuurlijk niet uit te leggen, anders was je hier waarschijnlijk niet. Maar wist je dat het pas echt fantastisch smaakt als je het met bloed, zweet en tranen (don’t worry: die zijn niet in ons bier beland) zelf hebt gebrouwen?

Daar kwamen wij dus achter toen we, net als zo’n beetje iedere beginnende thuisbrouwer, besloten om eind 2018 eens met een brouwpakket ons eerste eigen bier te gaan maken. Nog niet ingewikkeld, maar wel met een resultaat wat direct naar meer smaakte.

Vanaf dat moment was het hek van de dam. Er kwamen een ketel en nieuwe gistvaten en sindsdien brouwden we iedere maand een kleine oplage bier. Dat deden we allemaal in ons appartement (dat past serieus prima) in de Van Noremborghstraat in het prachtige Den Bosch. Voor de oplettenden onder ons: inderdaad, de naam van onze brouwerij is inderdaad een ode aan deze Bossche buurt en aan de plek waar het voor ons allemaal is begonnen. Al horen we ook wel eens een associatie met Schorem. Of No Rem. Rekenen we ook goed.

Start van een microbrouwerij

Van het één kwam het ander. Inmiddels zijn we het begrip thuisbrouwerij ontgroeid en gaan we we vanaf onze locatie aan De Kleine Elst in Rosmalen bieren brouwen voor horecagelegenheden en slijterijen in de regio Den Bosch.

Naast het brouwen proeven we natuurlijk ook veel, want we willen onze resultaten ten slotte wel goed kunnen beoordelen. Daarom hebben we in juni 2019 beide de officiële opleiding tot Bierambassadeur niveau 1 van StiBON afgerond. Kunnen we lekker officieel doen enzo.